Favorite

Detii un catel sau o pisica? Iata ce trebuie sa stii

de

Un animal de companie este o mare responsabilitate pentru oricine. Daca te gandesti sa iti iei un partener patruped si sa nu ii acorzi atentie, ai gresit flagrant in abordare! Indiferent despre ce animal vorbim, acesta are nevoie de atentie, afectiune si timp dedicat doar lui. 

Varietatea de animale de companie a tot crescut pe parcursul timpului si au aparut persoane care tin in casa tot felul de creaturi ciudate, precum serpi, iguane sau paianjeni. Noi (din fericire) nu vom scrie despre acest tip de animale, desi bravo celor care au curajul de a se dedica lor. Abordam stilul clasic si vorbim de regulile de baza pe care trebuie sa le stii atunci cand ai un caine si o pisica. 

CAINI

  1. Inainte de a avea un caine, documenteaza-te mult. Nu orice caine se muleaza pe personalitatea ta, asa ca trebuie sa citesti inainte si sa vezi daca sunteti compatibili. O “potrivire” mare inseamna o relatie frumoasa, de durata, plina de beneficii pentru ambele parti.
  2. Asigura-i culcusul sau, unde sa se simta cel mai bine si in siguranta. Ai multe variante pe care le poti incerca si sigur vei obtine un latrat de fericire. Invata-l sa stie care ii este teritoriul si obisnuieste-l sa doarma confortabil pe patulspecial amenajat pentru el.
  3. Vaccineaza-l la zi. Acesta este un aspect extrem de important pentru ca in acest fel cainele este mereu sanatos si supervizat de catre un medic veterinar. Nu uita de carnetul de sanatate care este obligatoriu. Potrivit legii, cainii trebuie sa aiba microcip. In eventualitatea in care acesta se rataceste sau este rapit, il poti localiza cu ajutorul microcip-ului si recupera. Ai grija cum il transporti pana la veterinar si foloseste cele mai de incredere echipamente de transport.   
  4. Dreseaza cainele inca de la primele luni de viata. Dresajul este extrem de important atunci cand te raportezi la relatia caine - om dar si cu restul animalelor cu care interactioneaza. In plus, un dresaj timpuriu te scuteste pe tine de batai de cap si il face pe caine sa devina mai disciplinat, atat in interior cat si in exterior.
  5. Documenteaza-te asupra modului specific de igiena si foloseste cele mai buneaparate de tuns. Unii caini trebuie spalati des, altii mai rar. Ai grija si la nutritia sa si hidratarea sa, aceasta trebuie adaptata in functie de rasa si de greutatea cainelui.

PISICI

  1. Regula de aur pentru sanatatea pisicii este vaccinarea la timp. Gaseste un veterinar de incredere si seteaza-i controale recurente, astfel incat orice problema sa fie prevenita din timp.
  2. Pisica tinde sa fie mai lenesa, asa ca asigura-te ca face totusi miscare, desi sta mai mult in casa. Cumpara-i tot felul de jucarii si incearca sa ii faci un program de joaca, in care sa fie activa cel putin o ora pe zi. Daca poti mai mult, cu atat mai bine. Recomandam un ansamblu de joaca pentru pisici, care face miscarea si mai palpitanta pentru felina ta iubita.  
  3. Pisica trebuie invatata sa iti faca nevoile la cutia cu nisip sau la litiera. Evident, este extrem de neplacut sa stai sa strangi dupa pisica de mai multe ori pe zi, plus ca nici mirosul nu este cel mai imbietor, asa ca invat-o de mica sa faca acest lucru.
  4. Asigura-i un mediu in care sa se simta in siguranta si da-i putin timp sa se obisnuiasca cu casa in care se afla, dar si cu persoanele noi din viata ei.
  5. Adapteaza-i nutritia in functie de rasa si de greutatea. Veterinarul iti poate spune si daca se confrunta cu anumite probleme de sanatate si in acest fel trebuie sa ii adaptezi dieta pentru a nu avea dificultati pe masura ce inainteaza in varsta.

Un animal de companie iti poate aduce enorme bucurii, daca stii cum sa il ingrijesti si sa ii faci timpul petrecut cu tine unul de calitate. Este adevarat, unii dintre ei sunt mai dificili, insa daca ii iubesti si ai nevoie de ei, nimic nu este greu.
Articole asemanatoare

Home

Meniu

Creeaza-ti un cont pentru a putea utiliza listele de produse favorite.

Autentificare