Favorite

Stilul minimalist: ce inseamna si cum il adoptam pastrand confortul?

de
Stilul minimalist nu este extraordinar de cunoscut la noi, dar este un trend care ne atrage atentia din ce in ce mai mult. Se bazeaza in primul rand pe un spatiu lejer, aerisit, fara multa mobila, intr-un cuvant pe simplitate si bun gust. Dar din pacate, nu este atat de simplu de obtinut.

Pe principiul “less is more” stilul minimalist are reguli bine definite, astfel incat persoana care il adopta sa se simta confortabila si sa nu aiba senzatia ca ii lipseste ceva din incapere. Inainte de a spune ca ti se potriveste, trebuie sa faci un research amanuntit, atat pe amenajare cat si la capitolul mobilier, pentru ca sunt elemente cheie care definesc o locuinta minimalista. Avem noi cateva idei pentru tine, asa ca sa incepem.

Stilul minimalist:

  • Pune accent pe putin dar si pe satisfactia de a avea acel putin. Daca nu iti place sa faci curat intr-o casa cu multa mobila sau cu multe accesorii, acest stil cu siguranta este pentru tine, pentru ca te ajuta sa te dedici si altor activitati, in afara de curatenie generala realizata des.
  • Se concentreaza pe calitate, nu pe cantitate. Ca exemplu, nu trebuie sa cumperi in exces multe lucruri care sa incarce, dand aspectul de ieftin si aglomerat. Bazeaza-te pe un singur lucru, de calitate, care sa reziste in timp. Pune accent doar pe obiecte de baza, nu pe lucruri pe care le cumperi din impuls, dar ulterior sa realizezi ca nu ai nevoie de ele.
  • Pune accent pe ideea de spatiu care respira, nu de spatiu inchis, aglomerat, care sufoca. Acest lucru este valabil atat pentru persoanele care locuiesc in casa cat si pentru cei care vin in vizita. Vibe-ul emanat de o casa in stil minimalist trebuie sa fie de relaxare, care sa te imbie sa razi si sa te simti bine. Denumirea de “haven” se potriveste cel mai bine unei locuinte specifice stilului minimalist, pentru ca ai libertatea de miscare la care tanjesti.  

Sfaturi pentru adoptarea unui stil minimalist care asigura un confort maxim:

  • Alege un mobilier basic, dar versatil, in care poti depozita sau care se poate transforma in functie de nevoile tale;
  • Ramai strict atunci cand te gandesti sa cumperi mobila in plus. Fixeaza de la inceput un plan al casei si vezi numarul de elemente de care ai nevoie pentru decorare. Nu te abate de la acesta;
  • Asigura-te ca ai spatii ce permit luminii sa intre, pentru a crea o atmosfera mai calda.
  • Tot la capitolul iluminare, evita perdelele sau draperiile cu modele deoarece acestea nu permit luminii naturale sa intre in locuinta;
  • Nu aglomera podeaua cu obiecte gen taburet sau cu covoare mari, care sa sugrume si sa micsoreze din spatiu;
  • Nu amesteca fara gust culorile. Trebuie sa te limitezi la o anumita paleta de culori specifice acestui stil - alb, negru, gri si crem. Evita culorile tipatoare sau patern-urile, nu sunt o alegere buna;
  • Vorbind despre culori, plantele sunt preferatele stilului minimalist atunci cand vine vorba despre “pata de culoare”, in cazul lor, verde. Alege un anumit numar de plante si plaseaza-le in zonele mai inchise la culoare, care au nevoie de o doza de “energie vizuala”.
Articole asemanatoare

Home

Meniu

Creeaza-ti un cont pentru a putea utiliza listele de produse favorite.

Autentificare