Favorite

Cadouri de casa noua: idei de cadouri care vor impresiona orice gazda

de

Atunci când cineva se mută în casă nouă, tradiția spune că prima vizită a persoanelor invitate în aceasta ar trebui să ofere un mic cadou gazdelor. Cadoul de casă nouă simbolizează de fapt ideea de celebrare a momentului achiziției și de bucurie împărtășită pentru reușită

În același timp, cadoul de casă nouă este un obiect util în locuință, care contribuie la întregirea imaginii de ansamblu a acesteia. Din acest motiv, alegerea unor cadouri casă nouă vizează câteva aspecte importante, pentru că nu ai cum întotdeauna să știi ce se potrivește în locuința cuiva și mai ales care sunt gusturile pe care le are gazda. Află tot ce trebuie să știi despre alegerea unui cadou de casă nouă și cum poți să oferi cadouri simbolice care să placă oricărei gazde.

Cadouri potrivite în funcție de relația pe care o ai cu gazda

Alegerea unui cadou de casă nouă trebuie să aibă în vedere, mai înainte de orice, preferințele gazdei. În unele situații însă acest lucru nu este posibil, mai ales dacă relația cu gazda nu este una apropiată. Din acest motiv există idei cadouri casă nouă în funcție de relația pe care o ai cu proprietarii locuinței, care să te ajute să alegi ușor un dar potrivit în contextul celebrării.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri pentru familie (frați, surori, părinți, copii, alte rude)

Dacă te gândești să faci un cadou de casă nouă unuia dintre membrii familiei, atunci vei avea la dispoziție o multitudine de idei din care să alegi. Primul pas este să stabilești pentru ce zonă a casei vrei să cumperi cadoul. Poți opta pentru cadouri pentru living, baie sau bucătărie, sau poți alege produse de organizare, care să ajute gazda să își amenajeze mai ușor spațiul intim. Dacă deja membrii familiei pentru care vrei să pregătești cadoul de casă nouă au deja toate aceste lucruri, atunci poți căuta accesorii pentru casă, cum ar fi corpurile de iluminat, electrocasnicele mici sau diferite echipamente moderne pentru casă, pentru a le îmbunătăți confortul în locuință.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri pentru prieteni

Dacă vorbim despre relații de prietenie, atunci cu siguranță știi mai multe detalii despre proprietarii casei pentru care vei cumpăra cadoul. În acest caz poți folosi și informații adiacente, care țin de latura privată. Spre exemplu, dacă proprietarii sunt iubitori de animale și au animal de companie, atunci te poți interesa cu privire la oferta de cadouri pet-shop ce include accesorii pentru pisici sau câini, cum ar fi patuțurile pentru animale, jucăriile pentru animale sau cuștile de transport. Dacă proprietarii au păsări, atunci alege ceva relaționat de creșterea și îngrijirea acestora, de la colivii la accesorii specifice pentru creșterea păsărilor.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri pentru nași/fini

Relația specială dintre nași și fini este mai mult decât simbolică, iar schimbul de daruri capătă semnificații personale. Dacă ai nevoie de un cadou de casă nouă pentru nași sau fini atunci încearcă prin darul tău să le oferi acestora un plus de confort. Poți opta pentru covoare elegante sau accesorii pentru locuință, dar și pentru obiecte de uz personal, cum ar fi produsele pentru casă și îngrijire.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri pentru colegi de muncă

Colegii de serviciu sunt persoane cu care ne petrecem cea mai mare parte a timpului unei zile, așa că un cadou de casă nouă ar trebui să includă atât obiecte utile în casă, cât și produse de uz personal, cum ar fi aparatele de masaj sau centurile de reducere a stresului. Desigur, poți opta pentru diferite seturi pentru casă, pentru veselă sau mic mobilier, în funcție de preferințele acestora sau chiar pentru coșuri cadou.

Cadouri personalizate în funcție de hobby-urile/interesele noilor proprietari

Suntem diferiți, iar acest lucru ne face speciali și ne subliniază individualitatea. De aceea, atunci când alegi un dar pentru proprietari, ia în calcul interesele și preferințele lor și nu te raporta la ceea ce ți-ar plăcea ție să primești.

Din fericire, pentru fiecare hobby sau preferință există și o soluție potrivită. Spre exemplu, dacă proprietarii sunt iubitori de artă, atunci poți să le oferi acestora daruri care să îi ajute să își exerseze aptitudinile, cum ar fi ramele foto, ceasurile sau seturi speciale de pictură. Pentru iubitorii de sporturi, te poți orienta către daruri precum echipamentele de fitness sau seturile pentru yoga, în cazul sporturilor outdoor, sau pentru echipamente ciclism sau corturi de camping, în care proprietarii sunt atrași de sport în aer liber.

Dacă proprietarii iubesc să gătească și au aptitudini spre acest domeniu, atunci accesoriile de gastronomie sau mobilierul de bucătărie par să fie cea mai bună soluție, în vreme ce dacă proprietarii sunt pasionați de grădinărit, vei putea alege accesorii pentru grădinărit, care să le transforme pasiunea într-o adevărată plăcere.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri pentru femei

Femeile au în general un simț pronunțat al esteticii, fiind cunoscută atenția lor la detalii. De aceea, atunci când alegi un dar pentru femei ar trebui să îți concentrezi eforturile spre a alege un dar estetic, dar care să ofere în același timp și utilitate. Unele dintre cele mai potrivite cadouri de casă nouă pentru femei pot fi:

 • mobilier pentru îngrijire și machiaj, cum ar fi mesele pentru machiaj sau organizatoarele pentru cosmetice;
 • suporturile pentru pantofi (pantofare) sau suporturi pentru genți și poșete;
 • aparate și accesorii pentru aromaterapie;
 • suporturi, cutii și organizatoare bijuterii;
 • aparate de vidat și saci speciali;
 • suporturi și organizatoare pentru haine și dulapuri;

Idei cadouri de casa noua

Cadouri practice

Cadoul de casă nouă are și o utilitatea practică, dincolo de a fi un simbol prin care le arăți proprietarilor că te bucuri pentru reușita lor de a se muta într-o locuință a lor. Un cadou practic presupune ca acesta să poată fi integrat și utilizat în locuință, aducându-le proprietarilor un plus de confort. Cele mai bune astfel de cadouri practice casă nouă sunt:

 • accesoriile și mobilierul de bucătărie;
 • mesele pentru dining și living sau măsuțele de cafea;
 • organizatoare practice, cum ar fi organizatoarele pentru prosoape, organizatoarele pentru machiaj sau organizatoarele de bucătărie pentru tacâmuri;
 • elemente decorative tematice (picturi, figurine sau suveniruri din diferite părți ale lumii);
 • accesorii textile pentru casă (draperii, pături);
 • perne decorative;
 • produse și accesorii pentru îngrijirea animalelor;
 • articole de bricolaj pentru casă și grădină;
 • articole și accesorii de grădinărit.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri pentru bărbați

Dacă te pregătești să faci un cadou de casă nouă unui bărbat, atunci ar trebui să ai în vedere latura practică a lucrurilor și mai puțin pe cea estetică. Astfel, vei putea alege din următoarele idei, pe care pe care le consideri relevante în cazul bărbatului căruia plănuiești să îi oferi un cadou de casă nouă:

 • băuturi fine, în cazul în care știi care sunt gusturile gazdei;
 • produse și accesorii pentru casă și dispozitive electronice, cum ar fi un soundbar sau alte sisteme de sonorizare;;
 • suporturi pentru sticle de vin, dacă gazda este pasionată de băuturi fine;
 • suporturi pentru scule sau organizatoare pentru atelier;
 • scule și dispozitive pentru bricolaj;
 • scule și accesorii pentru grădinărit sau pentru întreținerea grădinii.

Cadouri pentru iubitorii de animale de companie

Dacă gazdele iubesc animalele sau dacă au un animal de companie, atunci alegerea darului se poate face cu ușurință. Tot ce trebuie să faci este să alegi din zona de petshop acele produse special create pentru animăluțe: produse pentru câini, pisici, păsări sau rozătoare. Poți alege cuști sau genți de transport, pătuțuri, culcușuri, pături, jucării, hrănitoare, colivii sau produse speciale pentru îngrijirea prietenilor cu pene sau cu blană.

Idei cadouri de casa noua

Cadouri simbolice

Simbolistica unui dar este foarte importantă, pentru că fiecare cadou transmite de fapt un mesaj. De aceea este nevoie ca atunci când alegi un dar să optezi pentru unul cu un mesaj puternic, care să impresioneze gazdele.

Unul dintre cele mai cunoscute daruri simbolice pentru casă nouă este ”Sporul casei”. Sporul casei este un mix de produse de bucătărie, care împreună semnifică bunăstarea și prosperitatea. În general, în punguțe mici se pun: orz, orez, zahăr, sare, grâu și porumb, iar acestea sunt legate și lipite pe un suport (farfurie, forme de inimă sau cerc, ceasuri). Credința este aceea că sporul casei ocrotește locuința, astfel încât acesteia să nu îi lipsească niciodată resursele, ci din contră, să prospere.

Separat, fiecare dintre aceste produse transmit un mesaj, iar acesta este interpretat după cum urmează:

 • ulei- semnifică binecuvântarea și transmite dorința de prosperitate;
 • sare/ piper- semnifică urarea de viață nouă condimentată cu ”de toate” bune;
 • zahăr/ miere- semnifică urarea unei vieți dulci, de care să se ”lipească” toate lucrurile bune;
 • plante- semnifică dezvoltarea și creșterea;
 • mătură- semnifică protecție împotriva spiritelor rele;
 • cuțite- semnifică protecție și apărare;
 • orez- semnifică dezvoltarea rapidă, în orice condiții.

Ce cadouri de casă nouă să NU oferi

În general orice cadou de casă nouă este binevenit, însă mesajul transmis de un astfel de dar trebuie să fie unul pozitiv. Există și câteva produse pe care ar fi bine să nu le dăruiești ca un cadou de casă nouă, după cum urmează:

 • produse de igienă intimă sau personală- este posibil să nu nimerești preferințele proprietarilor și să cheltuiești banii în van;
 • produse de curățenie- mai ales dacă nu sunt calitative sau orientate spre utilizator (unele produse conțin substanțe chimice ce pot afecta animalele de companie sau copiii);
 • bijuterii sau gablonțuri- mai ales dacă nu cunoști gusturile beneficiarilor;
 • cadouri amuzante- pot fi făcute cadou, însă doar în cazul unei prietenii strânse, sau în cazul membrilor familiei. Altfel, mesajul perceput s-ar putea să nu fie cel dorit;
 • vin sau băuturi alcoolice- poți aduce o băutură fină pentru a sărbători, însă în general se recomandă să lași alegerea în seama proprietarilor, pentru a te asigura că aceștia consumă alcool sau că alegi o băutură pe placul lor;
 • vouchere sau bani;
 • plante de casă- poți opta pentru plante care necesită mai puțină atenție sau pentru un alt dar, pentru a nu crea obligații gazdei.

Adaugă o notă personală cadoului de casă nouă

Un cadou de casă nouă ar trebui întotdeauna să fie însoțit de o notă personală, deoarece majoritatea produselor sunt fabricate în serie, fără a fi personalizate. Poți opta pentru o felicitare de casă nouă sau pentru o decorațiune handmade sau poți chiar să scrii un mesaj scris de mână pe ambalajul care acoperă cadoul sau pe etichetă.

Idei cadouri de casa noua

Ideea unui cadou de casă nouă este aceea de a transmite cele mai bune urări cu ocazia unui moment atât de special, așa că lasă-ți amprenta și fă din darul tău un cadou de casă nouă memorabil, pe care care gazda să îl aprecieze de-a lungul anilor.

Tag-uri: casa, Cadouri
Articole asemanatoare

Home

Meniu

Creeaza-ti un cont pentru a putea utiliza listele de produse favorite.

Autentificare